سجاد ضیاالدینی پرستار2021-05-09
بیمارستان 22 بهمن دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین
یک پرستار وظیفه مراقبت از بیماران در بیمارستانها، مراکز بهداشتی، بخشهای مراقبتهای ویژه، مطبها، مراکز بهداشتی و محلهای دیگر را دارد. پرستار شخصی است که علاوه بر کسب دانش و مهارت در رشتهی خود از نظر روحی نیز باید روحیهای حمایت کننده، مسئولیت پذیر و دلسوز نیز داشته باشد. در جدیدترین رتبه بندی دانشمندان ۲ درصد برتر جهان که توسط دانشگاه استنفورد منتشر شده است، نام ۲۴ استاد پرستاری ایرانی به چشم می خورد. ولادت حضرت زینب (س) در تقویم ایرانی به عنوان روز پرستار نام گذاری شده است. پرستار فردی است که به طور علمی مهارتهای خاصی در مراقبت، درمان و آموزش بیمار دارد و از مهارت بالایی برخوردار است.
این دستاورد، نتیجه تلاشهای مستمر و شبانه روزی این اساتید و حمایت های صورت گرفته از پژوهش و نوآوری در حوزه سلامت است. موفقیت این اساتید می تواند الهام بخش نسل جوان پژوهشگران و دانشجویان پرستاری باشد تا با تلاش و پشتکار به دستاوردهای بزرگتری دست یابند. این دستاورد، نشان از پیشرفت علمی کشور در حوزه سلامت و پزشکی دارد و میتواند به ارتقای سطح بهداشت و درمان در کشور کمک کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، این فهرست، بر اساس داده های پایگاه اسکوپوس و با در نظر گرفتن ۲۲ حوزه علمی و ۱۷۴ زیرشاخه، محققین را براساس یک فرمول ترکیبی که شامل تعداد مقالات، ارجاعات و سایر معیارهای علمی است، رتبه بندی می کند. روز جهانی پرستار از سال ۱۹۵۳ به طور رسمی در دپارتمان سلامت آمریکا به ثبت رسید.
یک پرستار میتواند در بیمارستانها، کلینیکها و حتی خانههای شخصی کار کند و از بیماران، سالمندان و کودکان مراقبت کند. واژه پرستار به معنای پرستنده؛ غمخوار و حافظ است و در فرهنگ لاتین پرستار از لغت Nutricious گرفته شده است که به معنای پروردن، تغذیه کردن و پرورش دادن است. با توجه به این معنا هرگونه مراقبت و مواظبتی که فرد از فرد دیگری اعم از بیمار یا سالم به عمل آورد پرستاری نامیده میشود. تمامی حقوق این سایت برای آلتین سیستم محفوظ است و هر گونه سوءاستفاده از آن پیگرد قانونی دارد. تا اواخر قرن نوزدهم میلادی و حتی تا ۲۵ سال پس از آغاز قرن بیستم حرفهای به نام «پرستاری» در ایران وجود نداشت.
سایت ایران استخدام در تاریخ ۱۳۹۱/۱/۱۰ راه اندازی شد و با تلاش گروهی و روزانه مدیران و نویسندگان خود در جهت تبدیل شدن به مرجع بروز آگهی های استخدامی گام برداشت. سعی همیشگی همکاران ما ارائه مطلوب و با کیفیت آگهی های استخدامی خدمت بازدیدکنندگان محترم این سایت بوده است. ایران استخدام به صورت مستقل و خصوصی اداره می شود و وابسته به هیچ نهاد و یا سازمان دولتی نمی باشد، این سایت تنها منتشر کننده ی آگهی های استخدامی بوده و بنابراین لازم است که بازدید کنندگان محترم سایت خود نسبت به صحت و سقم اخبار منتشر شده در آن هوشیار باشند. در گروه علوم تجربی، ۱۱ رشته وجود دارد که برای آنها طرح اجباری اعمال میشود، و رشته پرستاری نیز از جمله این رشتهها است. فارغالتحصیلان رشته پرستاری نیز موظف به طی کردن طرح اجباری برای مدت دو سال هستند. به گزارش ایمنا، پرستاری، یک حرفه حیاتی و بسیار مهم در حوزه بهداشت و درمان است.
سید ضیاءالدین سجادی (زادهٔ ۱۲۹۹ خورشیدی در مشهد - درگذشتهٔ ۳ مرداد ۱۳۷۵ در تهران) استاد دانشگاه، پژوهشگر ادبیات فارسی، مترجم و مصحح ایرانی بود. پایگاه خبری ساعت سلامت 27 آبان اعلام کرد که دکتر سجاد رضوی گزینه اصلی وزیر بهداشت برای تصدی پست معاونت درمان است که اکنون و بعد از حدود یک ماه و نیم محقق شد. بنابر اعلام وبدا، علیرضا مرعشی رئیس بیمارستان امام سجاد (ع) شهریار، صبح شنبه با دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران برکنار شد. دکتر سجاد رضوی با حکم وزیر بهداشت به عنوان معاون درمان وزارت بهداشت منصوب شد. معاونت درمان که یکی از پر حاشیه ترین معاونت های وزارت بهداشت در دولت سیزدهم بود هنوز تعیین تکلیف نشده و همچنان سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت دولت سیزدهم سکاندار این معاونت مهم است. سجادی در ۶۵ کنگره و مجمع و مجلس علمی و ادبی به سخنرانی پرداخت که بیشترشان در مجموعه سخنرانیها و مقالات آن کنگرهها و مجامع به چاپ رسیدهاست.
در سال ۱۹۲۵ میلادی نخستین آموزشگاه پرستاری در ایران توسط یک هیئت مذهبی خارجی در شهر تبریز و سپس در ارومیه و همین طور شهرهای دیگر گشایش یافت اما اولین آموزشگاه پرستاری ایران در سال ۱۳۱۶ احداث شد. همچنین خصوصی یا دولتی بودن محیط کار هم بر میزان دریافتی این افراد تأثیر گذار است. روز پرستار در ایران برابر با پنج شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳، پنجم جمادیالاول سال ۱۴۴۶ قمری و هفتم نوامبر سال ۲۰۲۴ میلادی است.
از جملهٔ این مجامع، کنگرههای تحقیقات ایرانی، کنگرهٔ بزرگداشت فردوسی، حافظ، بیهقی، ناصر خسرو، کنگرهٔ ایرانشناسان، کنگرهٔ جهانی سعدی و حافظ، نشستهای بحث دربارهٔ زبان و ادبیات فارسی، کنگرهٔ بزرگداشت سیبویه، کنگرهٔ جهانی نظامی گنجوی، کنگرهٔ جهانی خواجوی کرمانی و کنگرهٔ جهانی خاورشناسان بود. بیمارستان امام سجاد علیه السلام جهت تکمیل کادر خود در مشهد (شهید آوینی 33) از متقاضیان واجد شرایط دعوت به همکاری میکند. داوطلبان و دانشآموزان در دوره متوسطه دوم با توجه به گروه آموزشی خود به دنبال رشتههای خاص و پردرآمدی هستند. این گروه رشتههای پرطرفدار و محبوب زیادی مثل دندان پزشکی، پزشکی و رشتههای پیراپزشکی دارد. یکی از محبوبترین رشتههای گروه تجربی که علاقه مندان زیادی دارد رشته پرستاری است.
پرستاران در محیطهای بیمارستان و کلینیکهای پزشکی بیشترین ارتباط را با بیماران دارند. مدت تحصیل پرستاری در مقطع کارشناسی (لیسانس) ۴ سال یعنی معادل هشت ترم تحصیلی است. سجادی عضو انجمن ایرانی فلسفه و علوم انسانی، انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی و کنگره تحقیقات ایرانی نیز بود. عدم پاسخگویی به رسانه ها نیز یکی از مهمترین مشخصههای معاونت درمان در دولت سیزدهم و تاکنون بوده است که امیدواریم در دوره جدید وزارت بهداشت با حضور دکتر ظفرقندی و معاونت های جدید، پاسخگویی به رسانه ها و تحمل انتقاد از سوی آنها بیشتر شود. دکتر ظفرقندی پس از ماهها کش و قوس سرانجام رئیس سازمان غذا و دارو را منصوب کرد و دکتر مهدی پیرصالحی بر صندلی ریاست این سازمان نشست اما پس از سه ماه از حضور او در وزارت بهداشت هنوز تکلیف یک معاونت کلیدی دیگر مشخص نشده است. حضور پرشمار اساتید ایرانی در فهرست دانشمندان ۲ درصد برتر جهان، نشان از پتانسیل بالای علمی کشور در حوزه پرستاری دارد.
کنسول بین المللی پرستاران از ۱۲ ماه می سال ۱۹۶۵ روز پرستار را جشن گرفتند. ۱۲ می تاریخ بسیار مهمی برای همه پرستاران است، زیرا سالگرد تولد " فلورنس نایتینگل " میباشد که به طور گستردهای در جامعه پرستاری نقش مهمی را ایفا کرد. در ژانویه سال ۱۹۷۴، در نهایت این روز را به روز بین المللی پرستار تبدیل کردند. از آن زمان هر سال برنامههای مختلفی در روز جهانی پرستار برگزار میشود. تغییر مسیر هزینه کرد بودجه درمان بیماران تصادفی به سمت امور عمرانی در اورژانس و مراکز درمانی نیز یکی از حاشیه های دوران سعید کریمی در معاونت درمان است. حضور پررنگ اساتید ایرانی در این فهرست معتبر، نشان از سطح بالای تحقیقات و پژوهشهای انجام شده در حوزه پرستاری ایران دارد و به ارتقای جایگاه بین المللی این رشته کمک شایانی می کند.
حضرت زینب (س) در طول عمر خود پرستار پدر، برادران و برخی برادر زادگان بزرگوارشان بودند و در ایام بیماری از آنان مراقبت کردند. ایشان بعد از حادثه عاشورا علاوه بر انجام رسالت مهم نگهداری و تبلیغ از نهضت حسینی، پرستاری برادر زاده بیمار خود، امام سجاد (ع) و بازماندگان و مجروحان کربلا را نیز برعهده داشت و در این راه همه سختیها و ناملایمات را با تمام توان تحمل کرد. در واقع میتوان گفت ایشان در کنار پرستاری بازماندگان حادثه کربلا، پرستار نهضت و انقلاب حسینی هم بودند و این مسئولیت به مراتب سختتر و مهمتر از پرستاری بیماران بوده است. به همین علت حضرت زینب کبری (س) را نماد یک پرستار واقعی میدانند و به پاس قدردانی از زحمات قشر زحمت کش پرستاران، ارج نهادن به مقام والای پرستاران، تجلیل از مقام شامخ و شخصیت والای حضرت زینب کبری (س) و الگو سازی این شخصیت والا مقام برای جامعه، روز ولادت ایشان را به نام روز پرستار نامگذاری کردهاند. شنیده های خبرنگار ساعت حاکی است دکتر سجاد رضوی گزینه اصلی تصدی معاونت درمان است، او پیش از این در سمت های مختلفی از جمله مدیر کل نظارت بر درمان معاونت درمان وزارت بهداشت و دبیر شورای عالی بیمه سلامت در وزارت بهداشت فعالیت کرده است. سید ضیاءالدین سجادی، در دوران خدمت خود، چندین تقدیرنامه از وزارت فرهنگ سابق، انتشارات رادیو ایران، وزارت فرهنگ و هنر، وزارت علوم و آموزش عالی، دانشسرای عالی و دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران دریافت کرد.
سایت منبع